Menu

Inspiratie en informatie

“Zeeuwse kennis wordt niet genoeg benut”

Zeeuwse kennis moet beter worden gebruikt. Dat is de belangrijkste conclusie die de Wetenschappelijke Raad Zeeland trekt uit een onderzoek. Zo moeten de bedrijven in Zeeland en de Zeeuwse kennisinstituten veel meer gaan samenwerken.

Rapport

‘De Slimme Kracht van Zeeland’ worden de uitkomsten omschreven. Het rapport is vrijdag overhandigd aan Commissaris van de Koning Han Polman.

Conclusie
Professor docent economie aan de University College Roosevelt Joris Meijaard leidde het onderzoek. De grootste conclusie is dat de kenniscentra van Zeeland en het Zeeuwse bedrijfsleven beter en meer moeten gaan samenwerken. Daarin moet volgens Meijaard in worden geïnvesteerd.

Vergelijking
Er zijn visies over regionale ontwikkelingen en daarbij wordt zelden gekeken naar andere regio’s. Dat gebeurde bij dit onderzoek wel. “We hebben naar twintig andere regio’s bijvoorbeeld in Finland en Duitsland gekeken. Welke lessen kun je leren van regio’s die op Zeeland lijken, die we kunnen gebruiken voor de provincie?”

Concreet
“We gaan de kennisinfrastructuur versterken”, zegt Meijaard. Concreet betekent dat al dat op 12 juni het bedrijfsleven, beleidsmakers en kennisinstellingen bij elkaar komen in workshops. Die moeten het begin worden van nieuwe en betere samenwerkingsverbanden.

 

bron: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-04-25/669792/zeeuwse-kennis-wordt-niet-genoeg-benut#.U2Jj6V7zTsQ

Laatste berichten