Menu

Inspiratie en informatie

Verbeteren & Vernieuwen

Innovatie is een ‘hot’ begrip dat vaak wordt verwisseld met het begrip: optimaliseren. Het gebruik van domotica wordt meestal gezien als een innovatie. Wat mij betreft wordt met domotica het primaire proces vereenvoudigd of de kwaliteit verbeterd. Domotica valt in mijn optiek onder het begrip: optimalisatie.

Optimaliseren, innoveren; ik houd mij met beide bezig. Het implementeren van ondernemende initiatieven waar de patiënt, de mensen die werken in zorgorganisaties en de financiers beter van worden.

In die context draait het om: producten, diensten en concepten leveren waardoor de patiënt, financier, ketenpartner en de zorgprofessional kiest voor uw organisatie. Dat doet hij omdat u authentiek bent. Zorg levert die bij uw cliënten past, snel en goed levert tegen een betaalbare prijs.

De continuïteit van zorgorganisaties wordt bepaald door authenticiteit. De clou daarbij is:

  • wat wordt levert?
  • hoe levert u het?
  • waarom levert u zorg?
  • wat vindt uw omgeving daarvan?
  • vertellen u klanten over u?

Verbeteren & Vernieuwen is onderscheidend zijn in wat je levert en hoe je het levert (dus: andere dingen doen of dingen anders doen). Daarover spreken patiënten met elkaar. Communicatie op Internet en Doelgroepen Marketing dragen bij aan dit verhaal en vormt dus een essentieel onderdeel van vernieuwingen implementeren.

Communicatie over uw organisatie wordt op Internet uitgebreid gefaciliteerd door bijvoorbeeld: zorgkaart nederland (http://www.zorgkaartnederland.nl) – zorgorganisaties worden daar door cliënten met elkaar vergeleken.

Voor bijna de helft van de Nederlanders (44%) weerspiegelt de kwaliteit van de communicatie de kwaliteit van de zorg. Voorkeur bij gezondheidsvraagstukken: website is belangrijkste bron (71%), daarna de huisarts (59%) en daarna familie en vrienden (43%). (bron: gezondheid 2.0 RVZ, 2010). Van de 70+ ers maakt 20% gebruik van Hyves en bijna 15% van Facebook. (bron: seniorweb.nl)

Marketingcommunicatie gaat over het creëren en bieden van platformen aan verhalen die het waard zijn te delen. Wat is het deelbare verhaal van uw organisatie?

Verbeteren & Vernieuwen is samengevat:

  • authentiek zijn
  • andere dingen doen
  • dingen anders doen
  • patiënten en andere belanghebbenden daarover laten vertellen

Het uiteindelijk resultaat: de cliënt en financiers kiezen voor u.

 

Heeft u vragen over Marketingcommunicatie?

Of wilt u hierover doorpraten?  Neem daarvoor geheel vrijblijvend contact met mij op via: 06 – 46 750 192 of info@hidde-ma.com

Laatste berichten