Menu

Inspiratie en informatie

eHealth verkennen?

Zorg op afstand blijft vaak in pilots ‘hangen’. In veel gevallen omdat zorginstellingen vermoeden dat het duur is, niet vergoed wordt, implementatie ingewikkeld is of voor hun cliënten niet geschikt is. Het tegendeel is waar. Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden die bijzonder geschikt zijn voor bijvoorbeeld dementerenden, veelal eenvoudig te realiseren zijn en vanuit de zorgverzekeraar of zorgkantoor vergoed worden.

Onbekendheid wegnemen

In de dagelijkse zorgpraktijk zie ik zorg op afstand nog niet breed toegepast worden. Wel diverse pilots maar daarna blijft het vaak stil. Structurele toepassing geïntegreerd in het zorgproces kom ik nog te weinig tegen. Vanuit de overtuiging dat zorg op afstand niet meer weg te denken is en kosten verlaagt en kwaliteit verhoogt biedt ik verkenningssessies aan.

  • De sessie is bestemd voor bestuurders, managers, artsen en behandelaren, verpleegkundigen en verzorgenden. De sessie wordt in-company aangeboden.

 

Eendaagse eHealth verkenningssessie

De verkenningssessie is een introductietraining waarin leidinggevenden en zorgprofessionals kennismaken met zorg op afstand, eHealth, en potentiële kostenbesparingen. Daarna gaan ze zelf werken met eHealth toepassingen en ervaren zelf hoe het voor cliënt en zorgprofessional is om te werken met eHealth. Hierna geven we inzicht in de vergoedingsmogelijkheden. Tot slot gaan we in op het verander- en implementatietraject aan de hand van de evidence based eHealth-roadmap© van HIDDEMA.

 

Belangrijkste resultaat

Zorgprofessionals en leidinggevenden zijn aan de hand van concrete toepassingsmogelijkheden overtuigd van het nut en de noodzaak van eHealth in hun eigen organisatie. Er vindt geen discussie meer plaats of eHealth geschikt is maar wanneer eHealth wordt geïmplementeerd.

De deelnemers kennen de verschillen tussen Domotica, eHealth en zorg op afstand en hebben toepassingsmogelijkheden zelf aan den lijve ervaren.

Aan het einde van de sessie zijn de verwachtingen over mogelijkheden, effecten, kosten, financiering en opbrengsten voor cliënt, zorgprofessionals en organisatie gelijk. Belemmeringen waardoor implementatie blijft liggen zijn benoemd en oplossingen gedefinieerd. De invoeringsduur is daardoor aanzienlijk korter omdat betrokkenen sterk gemotiveerd zijn om er mee te gaan werken en concrete beelden hebben over wat er op hen af komt.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de trainingen, in-company mogelijkheden neemt u contact op met HIDDEMA: info@hidde-ma.com. U kunt ook bellen: 06 – 46 750 192.

Laatste berichten